SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM




LİSE Haberler
Sokak Hayvanlarına Öğrencilerimizden Örnek Destek
17 Ocak 2022
Tüm canlılar, yeryüzünde belirli bir denge içerisinde yaşar. Ancak insanların doğaya tamamı ile egemen olması, doğayı kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmek istemesi sonucu doğal denge bozulmuştur. Sokaklarda yaşayan hayvanlar bu olumsuz durumun en belirgin örnekleridir. Evde bakılan ve sonrasında sokağa atılan hayvanlar yaşamsal becerileri gelişmediği için kısa süre içerisinde ölmektedir. Sokakta yaşayan hayvanlar açlık çektiği ve uygun olmayan ortamlarda yaşadığı için birçoğu çöpleri karıştırarak beslenmektedir. Bu durum pek çok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Bu durumu önlemek için sokak hayvanlarına yardım edilmesi gerekmektedir. Bunun için barınaklardan hayvan alarak evde bakımını üstlenmek çözüm olabileceği gibi sokak hayvanlarına bir kap yemek ve su vermek de problemi biraz da olsa çözebilecektir.  Canlı piramidinde en güçlü form olan insanların sokak hayvanlarını koruması, sağlıkları ile ilgili olarak onları desteklemesi, beslenmelerine olabildiğince yardımcı olması son derece önemlidir. Böylelikle sokaktaki canlıların yaşam süreleri uzayacak, daha sağlıklı olacak ve ekosisteme fayda sunacaklardır. 
Bu anlayışla Başkent Üniversitesi Özel Başkent Ortaöğretim Okulları öğrencilerimiz sokak hayvanları için mama bağışı kampanyası düzenlediler. Kampanya sonunda toplanan mamaların bir bölümü öğrenci ve öğretmenlerimizin organizasyonu ile öncelikle Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevindeki sokak hayvanlarına, bir kısmı da yakın çevredeki sahipsiz hayvanlara dağıtıldı.
Öğrencilerimizi bu örnek davranışlarından dolayı kutluyor, hayvanların da canlı olduğu ve korunmaları gerektiği anlayışı ile bundan sonraki süreçte de öğrencilerimizin aynı hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.
PAYLAŞ:
X