SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM




LİSE Haberler
TÜRKİYE ‘DE PASLANMAZ ÇELİK ÜRETİMİ VE ÜLKEMİZDEKİ DURUMU
20 Mayıs 2019

TÜRKİYE ‘DE PASLANMAZ ÇELİK ÜRETİMİ VE ÜLKEMİZDEKİ DURUMU

 

                 Paslanmaz çelik sektörü ile ilgilenen herkes kendisine “Neden Türkiye’de entegre bir paslanmaz çelik fabrikası yoktur?”  sorusunu sormuştur. Zira hepimiz gündelik hayatımızda paslanmaz çelik içeren malzemeleri yaygın olarak kullanıyoruz. Örneğin mutfak malzemeleri, arabalar, binalar, tıbbi malzemeler, laboratuvar araç gereçleri, güç üretimi gibi.

                               Aynı zamanda paslanmaz çeliğin hammaddesi olan ve dünyada 4 milyar ton bulunan kromit cevherinin 2,5 milyon tonu bizim ülkemizden çıkarılmaktadır. Paslanmaz çeliği hem çok kullanıyoruz hem de ham maddesine sahibiz ancak paslanmaz çelik üretemiyoruz. Enerji maliyetlerinin çok yüksek olması, paslanmaz çelik üretiminin ülkemizde gerçekleştirilememesinin en önemli nedenlerinden biridir.       

                Başkent Üniversitesi Özel Başkent Fen Lisesi 9 FL A sınıfı öğrencimiz Arda Ceylan tarafından gerçekleştirilen PDF etkinliğinde, ülkemizin enerji alanında dışa bağımlılığın azaltılması için alternatif enerji kaynaklarına gereken yatırımın yapılması gerekliliği üzerinde durulmuş; gençlerde ülke kalkınması için çalışmanın ve üretimin önemi konusunda farkındalık yaratılmıştır.

               

PAYLAŞ:
X