SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM




LİSE Haberler
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri Semineri
08 Ekim 2021

     Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından öğrencilere “Verimli Ders Çalışma Yöntemleri” konulu bir seminer verilmiştir. Seminerde; öğrencilerin hedeflerini belirleyerek hedeflerine yönelik yaptıkları çalışmaların öneminden bahsedilmiştir.


     Öğrencilerin nasıl bir çalışma ortamında ve nasıl bir planla çalışmaları gerektiği konusunda onlara yönlendirici olunmaya çalışılmıştır. Öğrencilere; “Ben niçin ders çalışmalıyım?”, “Düzenli çalışırsam ne olur?”, “Günün hangi saatlerinde ders çalışmak benim için daha verimli olur?”, “Nasıl bir yöntemle ders çalışırsam daha iyi anlarım?” gibi soruların yanıtlarını aramaları ve bu yanıtları bulmaları konusunda yardımcı olunmuştur. Seminerde öğrencilere, programlı ders çalışmanın öneminden, zaman yönetiminin verimli çalışmaya olan katkısından, cep telefonu ve bilgisayara fazla maruz kalmanın çalışmanın verimi ne kadar düşürdüğünden bahsedilmiştir.


     Seminerde; öğrencilerin geleceğinin, kariyerinin, sosyal çevre ve statüsünün, ekonomik özgürlüğünün kendi çalışma ve gayretlerine bağlı olduğunun bilincinde olmalarını onlara göstermek hedeflenmiştir.

PAYLAŞ:
X