LİSE Haberler
YKS Bilgilendirme Sunumu
03 Ekim 2024

Başkent Üniversitesi Özel Adana Başkent Okulları Rehberlik Birimi tarafından 12. sınıf öğrencilerine YKS Bilgilendirme Sunumu yapılmıştır. Sunumda  sınav sistemi anlatılarak, öğrencilerin kendi alanlarında sorumlu oldukları testler, testlerin katsayı değerleri, seçebilecekleri bölümler, yayımlanacak kılavuzlar, sınava başvuru ve tercih dönemi gibi süreçler  paylaşılarak  öğrencilerimizin  sınav içeriği ve  sınavın uygulanmasına   dair farkındalıkları artırılmıştır. Hedef belirleme ve motivasyon konularına da değinilen sunumda ; kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koymanın çalışmanın yönünü belirlemesi açısından kolaylaştırıcı olduğu ve daha sistemli ilerleme kaydedileceği belirtilmiştir. Bu dönemde motivasyonu yüksek tutmanın önemli olduğu ancak zaman zaman değişen motivasyona karşın  disiplinli çalışmanın her zaman hedefe yaklaştıracağı vurgulanmıştır.