SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
“SEVGİ ÜSTÜNE”
03 Mayıs 2024

Başkent Üniversitesi, İskenderun Özel Başkent Lisesi, Edebiyat Bölümünün Müzik Bölümü işbirliği ile gerçekleştirdiği  “SEVGİ ÜSTÜNE” adlı etkinlik “Dilimizin Zenginleştirilmesi” projesi kapsamında okulumuzda öğrenciler ile buluşturulmuştur. 3 Mayıs 2024’te okulumuz tiyatro/konferans salonunda sunulan etkinlikte Nazım HİKMET, Ahmet ARİF, Can YÜCEL, Cemal SÜREYYA, Ataol BEHRAMOĞLU, Sezai KARAKOÇ, Ahmet Hamdi TANPINAR gibi edebiyatımızın güçlü şairlerinden seçkiler yapılmıştır. 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin ağırlıkta olduğu etkinlik, şiirin büyülü gücünün, sözün, inceliklerini örneklemiştir.

Şiirlere İskenderun Özel Başkent Lisesi öğrencilerinin orkestrası ve solistleri de eşlik etmiştir.

Bir buçuk saat süren etkinlik Adana Özel Başkent Lisesi öğrencileri tarafından ilgiyle izlenmiştir. Etkinlik öncesi sunumda, şiirin insanlık tarihi kadar eski olduğunu, şairlerin, ozanların dilin bu kudretli gücünü kullanarak kendi iç evrenlerini yansıttıklarını belirten edebiyat öğretmenimiz Sevim SEZER dinleyenlerin ve okuyanların ruhunda bu dizelerin yeniden yepyeni anlamlar kazandığını, böylece şiirin kendisini sürekli yenileyen bir güce sahip olduğunu vurgulamıştır.

Etkinlikte aktif görev alan öğretmenlerimiz Neslihan SÜRMELİ ve Veysel ADIBELLİ çalışmanın oldukça uzun bir hazırlık dönemi olduğunu, öğrencilerin bu etkinliği çok önemsediklerini, edebiyatımızın güçlü şairlerinden şiir taramaları yaptıklarını, bu sürede pek çok şairi tanımış olmaktan ayrı bir keyif aldıklarını vurgulamışlardır.

Etkinlik sonrası öğrencilerimiz, arkadaşlarını uzun süre alkışlayarak beğenilerini aktarmışlardır.

Okul Müdürümüz Mehmet Emin KAKŞA, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etmiş ve etkinlikte görev alan öğrencilerimize edebiyatımızın güçlü kalemlerinden birer kitap armağan etmiştir.

“İnsandan insana duygu aktarımını sağlayan tek şey, dün de sanattı, bugün de sanat. (…) Bence üç kaynağı var bu gücün: yaşamın kendisi, her özelliğiyle insan ve bütün zenginliğiyle dil.” F.H.

PAYLAŞ:
X