ORTAOKUL Haberler
BARAJ GEZİSİ ETKİNLİĞİMİZ
19 Ekim 2023

Gözlem yoluyla öğrenme faaliyetleri kapsamında Tarih, Doğa ve Keşif Kulübü’nde yer alan 6.sınıf öğrencilerimizle iklim krizinin ve kuraklığın ülkemizde de belirgin bir şekilde hissedilmesi üzerine, bölgemizdeki barajların su teminindeki önemini kavramak, iklim ve çevreye olan etkilerini tespit etmek amacıyla “ASKİ Çatalan Barajı Su Arıtma Tesisi”ne gezi düzenledik.

Gezi öncesinde barajlar ve su ile ilgili araştırma yapan kulüp öğrencilerimiz, gezi sırasında evlerimize kadar ulaşan suyun yolculuğuna şahit oldular. Böylelikle su tasarrufunun gerekliliğini ve tüm canlılar için suyun önemini bir kez daha anladılar. Gezi sonrasında ise gözlemlerini raporlaştıran öğrencilerimiz bu izlenimlerini birbiriyle paylaşarak farklı bakış açıları geliştirmeye çalıştılar.