ORTAOKUL Haberler
BAŞKENTLİ ÖĞRENCİLER TEKNOFEST’TE GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİNE TANIKLIK ETTİ
03 Ekim 2024

Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST, bu yıl da Adana’da bilim ve teknoloji meraklılarını bir araya getirdi. Etkinliğe katılan Başkentli öğrenciler, gelişen teknolojileri yakından inceleme fırsatı buldu ve unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Öğrenciler, festival süresince yapay zekâ, havacılık, uzay, robotik sistemler ve savunma sanayi gibi pek çok farklı alanda sergilenen projeleri yerinde görme şansı yakaladı. İnovasyonun ve mühendislik becerilerinin sınırlarını zorlayan projeler, öğrenciler için ilham kaynağı oldu.

Geziye katılan öğretmenler, TEKNOFEST’in gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine katkı sağladığını belirterek bu tür etkinliklerin geleceğin bilim insanlarını yetiştirmede önemli bir rol oynadığını vurguladı. Öğrenciler ise hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşadıklarını dile getirdi. TEKNOFEST’te ayrıca öğrencilerin ilgisini çeken “SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları”nın uçak gösterileri, çeşitli atölye çalışmaları, yarışmalar ve simülasyonlar da yer aldı. Birçok öğrenci, festivaldeki yarışmalara katılan takımlarla görüşerek projelerin nasıl hazırlandığı konusunda bilgi aldı.