ORTAOKUL Haberler
Hematoloji Laboratuvarı’nı Keşif
13 Aralık 2019

6. sınıf öğrencilerinden oluşan Fen Kulübü ve Süper Gazeteciler Kulübü öğrencileri, Başkent Üniversitesi Dr. Turgut NOYAN Uygulama ve Araştırma Merkezi Hematoloji Laboratuvarı’na kan hücreleriyle ilgili öğrendiklerini ışık mikroskobunda gözlemleyerek keşfetmeye gittiler.

Bu gezide yayma yöntemi ile preparat hazırladılar,  boyadıkları kan hücrelerini ışık mikroskobunda gözlemlediler.

Kök hücre çalışmalarının yürütüldüğü steril odayı ve sıvı azot tanklarını yakından gözlemleme fırsatı yakaladılar.

Basın yayın kulübü öğrencileri ise okul gazetesine gördüklerini haber yaparak gazeteciliğe ilk adımlarını attılar.

Böylece Başkentli öğrenciler bilimsel çalışmaları yaparak ve yaşayarak deneyimlerine bir yenisini daha eklediler.