SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

ORTAOKUL Haberler
OKULUMUZDA DİL BAYRAMI
26 Eylül 2024

  ''Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.'' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül’ü her yıl “Dil Bayramı” olarak kutluyoruz.

            Adana Özel Başkent Ortaokulu olarak dilimizi ne kadar sevdiğimizi, ona nasıl sahip çıktığımızı göstermek için 5. sınıf öğrencilerimiz "Aynı Sesler, Farklı Anlamlar" tişört tasarlama, 6. sınıf öğrencilerimiz "Doğrusu ve Türkçesi Varken" afiş hazırlama,   7. sınıf öğrencilerimiz "İlk Türkçe Sözlüğüm" araştırma ve tarama çalışmalarıyla okul ve sınıf panolarımızı donattı.       

           Dilimizin, yani millî kimliğimizin bayramı olan bu günde Türkçemize emek verenlerden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere herkesi saygı ve minnetle anıyoruz. “ Dil Bayramı" kutlu olsun.

PAYLAŞ:
X