ORTAOKUL Haberler
Türkçe ve Fen Bilimleri Zümre Öğretmenlerimizle Münazara Etkinliği
17 Mayıs 2024

Bir konu üzerinde, belli kural ve yöntemlere uyularak yapılan tartışmaya münazara denir.

Biz de zıt düşüncelere sahip  iki gruba ayrılmış öğrencilerimizle bilimsel alt yapı oluşturma, yaratıcı düşünme, ikna edici konuşma, araştırma yapma ve yeteneklerini ortaya çıkarma becerilerini geliştirmek için münazara etkinliği düzenledik. Eleştirel düşünce ile aynı zamanda öğrencilerimizin yeni fikirleri öğrenme konusunda meraklı olmalarını ve sorgulamaya yönelik bir tutum geliştirmelerini sağladık.

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Ortaokulu fen bilimleri ve Türkçe öğretmenlerinin 7.sınıf öğrencileri ile hazırladığı münazara çalışması ilgi ile izlendi.

Münazara konusu, günümüzün sorunu olan “Yapay Zeka İnsan Hayatında Olmalı mı, Olmamalı mı?” idi. Münazaramızda gruplar görüşlerini, saygı ve hoşgörü ile savundular. Münazaramızı diğer gruba göre daha etkili şekilde sunan “ Yapay Zeka İnsan Hayatında Olmalı” görüşünü savunan grubumuz kazandı.

Münazara etkinliğine katılan her öğrencimizi çalışmalarından dolayı kutluyoruz.