SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

ORTAOKUL Haberler
“PIRATES” MÜZİKALİNDE KÜÇÜK AKTÖRLERİMİZİN EŞSİZ GÖSTERİSİ
12 Haziran 2024

5. sınıf öğrencilerimiz, Yabancı Diller Bölümü yönetiminde; keyifli, bir o kadar da macera dolu "Pirates" müzikalini sahneleyerek İngilizce öğrenme süreçlerini farklı yöntemlerle, sınıf dışı etkinliklerle de geliştirmeye devam ettiler. 

Bu gösteri sayesinde ikinci dil olarak İngilizce öğrenen öğrencilerimiz, sahne performansı yaşama heyecanının yanı sıra eşsiz deneyimler de kazandılar. "Pirates", öğrencilere İngilizceyi etkin bir şekilde kullanma fırsatı sunup dil edinimi için zengin bir ortam sağladı. Provalar ve performanslar sayesinde öğrencilerimiz, yeni kelimeler öğrenerek dil becerilerini geliştirdiler.

  "Pirates" müzikalinde sahne almak, öğrencilerimizin sahne korkusunu yenmelerine ve topluluk önünde konuşma konusunda öz güven kazanmalarına yardımcı oldu. Öğrencilerimiz, rol çıkarmak veya şarkı söylemek gibi aktivitelerle düşüncelerini ve duygularını İngilizce olarak ifade etme becerilerini geliştirdiler, genel iletişim becerilerini güçlendirdiler. 

Küçük aktörlerimiz; provaları koordine etmekten sahnede birbirlerine destek olmaya kadar, iş birliğinin ve ortak başarının önemini öğrendiler. Bu iş birlikçi ruh, performansın kalitesini artırmakla kalmadı aynı zamanda katılımcılar arasında kalıcı dostluklar kurulmasına da katkı sağladı. Dil öğrenmenin ötesinde, "Pirates" müzikali öğrencilerimize yaratıcı taraflarını keşfetme ve sanatsal olarak kendilerini ifade etme fırsatı sundu. "Pirates" müzikalinin başarısı, sanat eğitiminin dil öğrenimi ve kişisel gelişim üzerindeki derin etkisini gözler önüne serdi.

  Başkent Okulları, ileride de yaratıcı sanatları müfredatımıza entegre etmeye devam edip küresel perspektiflere sahip bireylerin yetişmesine katkıda bulunmayı sürdürecektir.


PAYLAŞ:
X