SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

Ahşap Kulübü

 Z kuşağı dediğimiz öğrencilerimizin, hız ve analitik düşünme yöntemleri üst düzeydedir. Fakat bu özellikler bireysellikten öteye geçemez. Atölye çalışmaları öğrencinin ekip halinde, planlı çalışmasına katkı sağlarken el becerilerini geliştirir. Bu çalışmalarla birey teknolojinin kullandığı birey olmaktan çıkar, teknolojiyi kullanan üretken birey haline dönüşür. Doğallığı, esnekliği, çevreci, işlenir ve ulaşılabilir olması ahşabı insana yakın ve sıcak bir malzeme yapmaktadır.

           Ahşabın olumlu özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

·        Doğaldır.

·        Geniş renk, doku ve boyut çeşitliliğine sahiptir.

·        Diğer yapı malzemeleriyle karşılaştırıldığında kaynağı en kolay bulunan ve en çabuk yenilenebilen yapı malzemesidir.

·        Geri dönüşüm özelliğine sahip, üretim ve uygulama açısından çevre kirliliği oluşturmayan doğaya uyumlu bir malzemedir.

·        Yeterli dirence sahip olmasının yanı sıra oldukça hafif bir malzemedir.

          Ahşap atölyesi kazanımları şu şekilde sıralanabilir:

·        Organik materyaller ile doğal çalışma ortamı

·        Matematik, geometri, fizik ve kimya derslerinin kurallarını uygulama

·        Hayal kurma, ifade etme ve çizim

·        Analitik düşünceyi geliştirebilme

·        Öz güven geliştirme, uygulayabilme

·        El becerisini arttırma ve geliştirme

·        Takım çalışması oluşturma/yardımlaşma becerisi

·        Mevcut bilgiyi projeye aktarma

·        Üretkenlik kazanma

·        Yarışma ve proje konularına mekanik, kinetik ve robotik sistemlerle hazırlanabilme.

Atölye çalışmaları, çocukları kendi elleriyle çalışmaya ve yaptıklarını eve getirmeye teşvik etmektir. Bir şeyleri inşa etmek ve onarmak için temel bir beceriye sahip olmak, bir kişinin hayatı boyunca yararlanabileceği en iyi beceridir. Gençler ayrıca çözüm bularak hatalardan ders almaya teşvik edilir. Beceriler ve teknik özellikler pratikle geliştirilecektir. Gençler,yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirerek  geleceğin yaratıcı yenilikçileri olmanın temellerini atacaklardır.

Ahşap işçiliğiyle ilgili işlemler, çocukların el becerilerini ve üretim bilgilerini geliştirir.  Ahşap işçiliği sayesinde öğrenciler düz kenarlı ahşap bölümlerin açılı parçalara göre daha kolay birleştirildiğini keşfeder.  Bağlantıları nasıl güçlü ve sağlam hale getireceklerini belirler  ve modellerini kendi başlarına nasıl ayağa kaldırabilecekleri kabileyetine erişirler. Gençler üretim yaptıkça kazanımları sayesinde gelecekte başarılı bir cerrah, sanatçı, tasarımcı, mimar, inşaat mühendisi ve heykeltıraş olacaktır. Küçük eller,büyük fikirler!

PAYLAŞ:
X