Anasınıfında Bir Gün

ANASINIFINDA BİR GÜN
Özel Başkent İlkokulu Anasınıfında öğretmenlerimiz sınıflarda saat 08.00 itibariyle anne-babaları veya servis araçlarıyla okula gelen öğrencileri karşılamaya başlarlar. Servis ile gelen öğrencilerimiz servis alanından servis hostesleri eşliğinde bölüme kadar getirilir. Bölüme giriş yapan öğrencilerimiz giyinme odasında kendilerine ait dolaplara eşyalarını bırakırlar. Sınıf ayakkabılarını giydikten sonra görevli asistan öğretmenler eşliğinde sınıflarına geçişleri sağlanır. 08.15'e kadar sınıflarında yerlerini alan öğrenciler güne başlama zamanına geçerek ilgi merkezlerine yönlendirilirler.

Öğrencilerimiz saat 11.00’de öğretmenleri eşliğinde okulumuz yemekhanesinde bölümümüz için hazırlanmış, servisleri açılmış masalarda ana öğünlerini yemeğe başlarlar. 11.30’da biten öğle yemeğimizin ardından ikinci eğitim etkinlikleri başlar.

Öğrencilerimiz saat 14.30'da günün ikinci öğünü olan ikindi kahvaltısında, tekrar yemekhanede bir araya gelirler. Aylık yemek listelerine uygun olarak hazırlanan ikindi kahvaltısında, öğrencilerimizin günlük kalori ve enerji ihtiyaçlarına uygun olan zevkli ve zengin kahvaltı menüleri ile ara öğünlerini tamamlarlar. Okulumuzda geçirdiğimiz, kazanımları ve keyifli anları yüksek bir günün sonunda saat 15.50’de son zilin çalmasıyla günümüzü tamamlarız.

Okul Sonrası Uygulaması
Çalışan anne ve babalarımıza destek olmak amacı ile her gün 15.50 ile 17.30 saatleri arasında nöbetçi sınıf uygulaması yapılmaktadır. Öğrencilerimiz 15.50-16.10 saatleri arasında sınıflarında öğretmenleri eşliğinde, 16.10 - 17.30 saatleri arasında ise asistan öğretmenler eşliğinde, çeşitli etkinliklerle zamanlarını değerlendirirler.