Müzik

MÜZİK DERSİ GENEL AMAÇLARI

Dersimizin genel amacı, öğrencilere teori bilgilerinin yanı sıra sanatı,müziği,enstrümanları sevdirmek,tanıtmak ve öğretmektir. Çalgılarında belirli seviyelere gelen öğrencilerden çeşitli müzik toplulukları oluşturarak birlikte çalma, çok seslilik, bütünün parçası olarak katkıda bulunmak ve çok seslilik kavramlarının geliştirilmesini sağlamaktır.

Öğrencilerin solo olarak da performanslar sergileyerek kendilerine güvenlerinin pekiştirilmesi amaçlanır.

DERSLER

Müzik dersi 5, 6, 7 ve 8. sınıflar

KULÜPLERİMİZ

Bando ve yaylı çalgılar /5 ve 6. Sınıflar

DERS DIŞI EGZERSİZ

Öğrencilerimiz pazartesi-perşembe 16:20-17:40 saatleri arasında ana bando çalışmaları yapmaktadırlar.Çarşamba günleri ise 16:20-17:40 arası alt yapı bando çalışmaları yapmaktadırlar.

Salı-Perşembe günleri 16:20-17:40 yaylı çalgılar orkestra çalışması yapılmaktadır.Çarşamba günleri ise 16:20-17:40 alt yapı yaylı çalgılar orkestra çalışması yapılmaktadır.

MEB Yayınları ve farklı öğretmen kılavuz kitapları.

DEĞERLENDİRME

Müzik yeteneği; müziksel işitme, ritim kulağı, yorum ve kompozisyon becerileri olarak farklı kategorilerde değerlendirilen bir süreçtir ve her insanda farklılıklar gösterir. Müzik bölümü olarak değerlendirmelerimiz yeteneğin ölçülmesi değil müzik dersine ilginin ve disiplinin gözlemlenmesiyle yapılır.

ETKİNLİKLERİMİZ

OKUL TÖRENLERİ: Çeşitli bayram, anma vb. törenlerde gerek çalgı grupları gerek koromuzla performanslar sergilediğimiz etkinliklerdir.

BEN BİR MÜZİSYENİM : Çeşitli enstrüman çalan öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri ve performanslarını sergilemeleri için yapmış olduğumuz yıl içi konser etkinliğidir.

SENE SONU KONSERİ: Yıl boyunca belirli bir konsept doğrultusunda özel olarak çalışılan; okul orkestraları, korolar, solo performanslar içeren en kapsamlı etkinliğimizdir.