Etüt Çalışmaları

Günlük 9 saatlik, haftada 45 saatlik ders programımız içerisinde (gerekli durumlarda ders programı dışında) kazanımların tekrarı ve kazanım eksikliklerinin giderilmesi için etüt sistemi uygulanmaktadır.

Bu etüt sistemi, öğrencilerin kazanım eksiğine göre değerlendirilerek;

• Bire bir şeklinde,
  • Planlı sınıf etütleri şeklinde,
  • Ya da 9.ders saati olarak ortak eksik kazanımlara yönelik etütler şeklinde yapılmaktadır. (7. ve 8. Sınıflarda)

Kazanım eksiklikleri ölçme değerlendirme birimi ve ilgili eğitim yöneticileri tarafından tarama testleri, deneme sınavları, akademik süreç izleme testleri dikkate alınarak belirlenmektedir.

K12NET Sistemi verilerine göre Kazanım Raporu ve Çizgi Altı Raporu ile eksik kazanımların şube ve öğrenci analizi yapılmaktadır.

Şube eksik kazanımları ile ilgili sınıfta pekiştirmeye yönelik çalışmalar yapılırken, ortak kazanım eksiği olan öğrenciler için de 9.ders saatinde Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden etüt çalışması yapılmaktadır.

Amacımız eksik öğrenmelerin giderilmesini gerçekleştirmek böylece tam öğrenmeyi sağlamaktır.