Kütüphane

Kütüphanemiz Başkent Okulları lise binasının zemin katında yer almaktadır. Kütüphanemiz 08.15-11.45 ve 12.15-16.55 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kütüphanemizde Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları öğrencileri, öğretmenleri ve personeli yararlanabilmektedir. Ayrıca kütüphanemizde öğrencilere ödev kaynaklarının temini konusunda hizmet verilmektedir.

Kütüphanemizde yeni kitaplar ayrı rafta sergilenmektedir. Kütüphanemizde kitaplar açık raf usulü ve DEWEY onlu sisteme göre tasnif edilmiş ve konu numaraları verilerek düzenlenmiştir.  İhtiyaç duyulan kaynaklara kütüphane sorumlusundan yardım alınarak ya da aşağıda belirtilen raf etiket numaralarına bakılarak kolayca ulaşılabilmektedir.

•   Genel Konular (000-099)

•   Felsefe (100-199)

•   Din (200-299)

•   Sosyal Bilimler (300-399)

•   Dil Bilim (400-499)

•   Kuramsal Bilimler (500-599)

•   Uygulamalı Bilimler (600-699)

•   Güzel Sanatlar (700-799)

•   Edebiyat (800-899)

•   Tarih-Coğrafya (900-999)

Kütüphanemizde;

•   6.889 Adet Kayıtlı Kitap

•   9 Adet Süreli Yayın

Türk Dili Dergisi

Matematik Dünyası Dergisi

National Geographic (USA)

Reader’s Digest  (USA)

Fertig Los

Atlas Tarih

All About History

Anıtkabir

Doğu Batı

*    Süreli yayınlarımız 828 adet sayı içermektedir..

•    130 Adet Kitap Dışı Kaynak (DVD: 48 - VCD: 82)

•     1 Adet Bilgisayar, bulunmaktadır.

HİZMETLERİMİZ

•   Ödünç Kitap Verme

•   İnternet Yolu İle Araştırma İmkanı Sağlama

•   Uygun Çalışma  Ortamı Sağlama

Ödünç Verme

•  Ödünç verme süremiz 7 gündür. Bu sürenin sonunda 1 hafta daha uzatılabilir.  Okuyucuya aynı süre zarfında 2. kitap verilemez.  Okuyucu herhangi bir şekilde kaybettiği ya da yıprattığı kitabın yerine yenisini veya benzer başka bir kitap getirmek zorundadır.

•   Kütüphaneden ansiklopedi, sözlük, CD’ler, süreli yayınlar gibi başvuru kaynakları ödünç verilemez.

Bağış Alma

•   Kütüphanemize bağışı yapılan kaynak kitaplar, okulumuzun eğitim öğretim ve araştırma ihtiyaçları doğrultusunda kitap seçim komisyonlarımızca uygun bulunursa kabul edilir ve kayıt altına alınır.

•   Kullanılmayacak derecede yıpranmış, sayfaları eksik, yırtık kaynaklar bağış olarak kabul edilmez.

•   Kütüphanemize kazandırılacak yeni kaynaklar kütüphanemiz bünyesinde olmayan kaynaklardan seçilebileceği gibi, kaynağın niteliğine ve kullanım sıklığına göre kütüphanemizde bulunan kaynaklardan da seçilebilir.

TEŞEKKÜR

Kütüphanemize 2012-2013 eğitim öğretim yılından bugüne kadar 2.164 adet kitap bağışı yapılmıştır.  Bağışları gerçekleştiren öğrenci, öğrenci velisi, öğretmen, personel ve yöneticilerimize örnek davranışları için en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.