Beden Eğitimi ve Oyun

Beden eğitimi ve oyun dersinin amacı; öğrencilerimizin oyun ve fiziki etkinlikler yolu ile hayatları boyunca kullanacakları temel hareketler ile aktif ve sağlıklı hayat becerileri geliştirerek bir sonraki eğitim düzeyine hazırlanmalarını sağlamaktır. Derslerimiz, günlük yaşamla bağlantı kurularak işlenir.

Beden eğitimi ve oyun dersini alan öğrencilerimiz;

·                   Temel ve birleştirilmiş hareket becerilerini, basit kurallı oyun ve fiziki etkinliklerde etkili ve öz güvenle kullanır.

·                   Hareket becerileri ile ilgili kavramları kullanır.

·                   Oyun ve hareket stratejilerini, taktiklerini kullanır.

·                   Sağlıklı olmak ve fiziksel uygunluğunu geliştirmek için oyun ve fiziki etkinlik kavramlarıyla ilkelerini açıklar ve bunları uygular.

·                   Sağlıklı olmak ve fiziksel uygunluğunu geliştirmek için oyun ve fiziki etkinliklere istekle düzenli olarak katılır.

·                   Kültürümüze ve başka kültürlere ait geleneksel oyunlar ile dansları tanır ve uygular.

·                   Bayram, kutlama ve törenlere isteyerek katılır.

·                   Oyun ve fiziki etkinliklerde kendini tanıma, bireysel sorumluluk, kendine güven ve zaman yönetimi becerilerini geliştirir.

Dersimizde Oryantiring Eğitimi

Genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilen oryantiring sporu, harita üzerinde belirlenen hedefi bulmayı içerir ve zamana karşı yapılan bir spor olma özelliği taşır.

Başkent İlkokulunda oryantiring çalışmaları;

·        Sınıf içi,

·        Spor salonu,

·        Bina içi ve okul bahçesinde gerçekleşir.

Oryantiring derslerinde amacımız, öğrencilerimizin hedefleri en kısa sürede bulmaları ve doğru konumu seçebilme becerilerini geliştirmeleridir. Öğrencilerimiz, hazırlamış olduğumuz oyun alanı haritası ile yer-yön bilgilerini kullanarak hedefe ulaşabilir hale gelirler.

Spor Şenliği

Her yıl düzenlenen spor şenliklerimizde öğrencilerimizin, beden eğitimi ve oyun derslerinde kazandıkları sportif becerilerini,  farklı spor ve oyun istasyonlarında bireysel performanslarını da ortaya çıkararak eğlenmelerini sağlamaktır.

Yüzme Eğitimi

Yüzme, tüm vücudu kullanmayı gerektiren kas gücü ve esnekliği aynı anda kazandıran spor dallarından biridir. Bu nedenle çocukların gelişimine çok önemli katkı sağlar. Özel Başkent İlkokulu öğrencileri; her yıl 2.sınıf seviyesinden itibaren ekim ve mayıs aylarında beden eğitimi ve oyun derslerinin haftada iki ders saatinde, yüzme eğitimi alırlar. Eğitimlerde; yüzme bilmeyen öğrencilerin öğrenmesi, yüzme bilen öğrencilerin ise yüzme tekniklerine uygun olarak yüzmeye devam etmeleri sağlanır.

Sınıflar Arası Turnuvalar

Öğrencilerimizin dostça mücadele etmelerini sağlamak, kazanmak kadar kaybetmenin de öğrenme süreçlerini olumlu yönde desteklediğine ilişkin farkındalıklarını artırmak amacıyla turnuvalar düzenlenmektedir.