SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Öğrencilerimizi; akademik, kültürel ve sportif yönlerden donanımlı, başarılı ve toplum içinde söz sahibi olabilecek bireyler olarak yetiştirirken, toplumsal konularla ilgili farkındalıklarını artırmak adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle buluşturmakta ve bu projelerde etkin görevler almalarını sağlamaktayız. Başkent Okullarında okuyan her öğrenci okudukları eğitim yılında en az bir sosyal sorumluluk projesinde görev alır. Çalışmalarımızın planlaması çocuklarımızın sınıf seviyesine ve yaş düzeylerine uygun olarak belirlenmektedir.

BİLİM ŞENLİĞİ
Başkent Okulları olarak soran, sorgulayan eleştirel bakış açısına sahip merak eden neden sonuç ilişkisi kurabilen kendine güvenen bilimsel çalışma alışkanlığı kazanan araştırma becerisini kullanan ve geliştiren bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla   “Bilim Başkent’te toplanır, Başkent’ten yayılır” sloganından da yola çıkarak Anasınıfı öğrencilerimizle Bilim Şenliği gerçekleştirilir.

ALAN GEZİLERİ
Yıl içerisinde müfredata uygun alan gezileri ile sosyal aktiviteleri uygulamaktayız. Öğrencilerimizin ilgisini çekecek yöresel, kültürel, mesleki ve güncel önem taşıyan her mekan bizim için doğal öğrenme alanıdır. Öğrencilerimizin araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılamak amacıyla çeşitli cevre gezileri yapmaktayız.

PAZARTESİ TÖREN ALANI DENEYLERİ
Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetleri öğrencilerimizin okul kapısından girmeleri ile başlar ve öğrencilerimiz okuldan ayrılana kadar aralıksız devam eder. Pazartesi ve cuma günleri tören alanında yapılan fen deneyleri ile merak, farkındalık yaratmak  ve gözlemeyi geliştirmek amacındayız. Sorulan sorularla öğrencilerimizi araştırma yapmaya yönlendiririz.